03 808 53 80 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
 • Icon verzendingGratis verzending
  Bij een order v.a. €30,-
 • Icon morgen in huisSnelle levering 24u
  Als je voor 15:00 bestelt
 • Icon bel onsBel 03 808 53 80 
  Stuur een WhatsApp

Waarom dooikorrels


Wat is het verschil tussen dooikorrels en strooizout?

Dooikorrels werken beter, langer en efficiënter je hoeft er minder van te strooien dan met strooizout en het werkt ook bij extreem koude temperaturen waar strooizout niet meer werkt. Het is ook minder schadelijk voor uw materialen en voor mensen, flora en fauna. Kortom, dooikorrels zijn duurder, maar het werkt beter en is beter voor de natuur.

↑ naar boven


Waar komen onze dooikorrels vandaan?

De dooikorrels die wij leveren word geproduceerd in Nederland (Hengelo en Delfzijl) en Denemarken (Mariager). Wij produceren Ureum dooikorrels. De dooikorrels worden geproduceerd in een van de fabrieken.

↑ naar boven


Wat zijn de voordelen van dooikorrels?

Dooikorrels worden doorgaans niet verkocht in gewone winkels, omdat het voor specifieke doeleinden wordt gebruikt. Het is duurder dan gewoon strooizout, maar hebben wel betere eigenschappen bij sneeuw, vorst en ijzel.

De voordelen op een rijtje:

 • Er ontstaat geen schade aan planten en bomen in wegbermen en plantsoenen omdat ze de wortels van de planten niet verstikken.
 • Lakschade aan auto’s wordt er door voorkomen.
 • Dooikorrels 5 keer sneller dan strooizout.
 • Opvriezing van het dooiwater wordt voorkomen door de samenstelling van de dooikorrels.
 • Geen inloop van vieze pekelvoeten.

↑ naar boven


De gevaren van dooikorrels.

Hoewel gesteld wordt dat dooikorrels voor het milieu beter zijn dan zout, moeten mensen wel oppassen met de stoffen. Als iemands huid vaak in aanraking komt met de korrels kan dat leiden tot irritatie. Wie het spul heeft aangeraakt doet er dan ook goed aan goed te spoelen met water. Als de dooikorrels worden ingenomen kunnen mensen daar misselijk van worden en ze kunnen last krijgen van braken, buikpijn en diarree. Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan voorkomen, zeker als het om kinderen gaat, maar bij erge symptomen altijd de arts inschakelen.

↑ naar boven


Hoe moet je dooikorrels strooien?

De dooikorrels kunnen al gestrooid worden nog voordat er bevriezing optreedt, voordat er ijzel valt of voordat de sneeuw er al ligt. Dit voorkomt gladheid. Strooien kan met de hand of met bepaalde hulpmiddelen die bij de verkooppunten van de dooikorrels te krijgen zijn. Gelijkmatig strooien is nodig om alle delen ijs- of sneeuwvrij te krijgen. Er is 1 kilo van de dooikorrels nodig om 10 vierkante meter sneeuwvrij of ijsvrij te krijgen. Voor grotere oppervlakten (bijvoorbeeld als gemeente met dooikorrels willen werken of rond bedrijfsterreinen) zijn ook handstrooiers of strooiwagens te koop. Als een auto vast zit in de sneeuw moeten de korrels onder de wielen worden gelegd. Die wielen moeten dan wel draaien. De korrels kunnen ook worden gestrooid als het al gesneeuwd of gevroren heeft.

↑ naar boven