03 808 53 80 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
  • Icon verzendingGratis verzending
    Bij een order v.a. €30,-
  • Icon morgen in huisSnelle levering 24u
    Als je voor 15:00 bestelt
  • Icon bel onsBel 03 808 53 80 
    Stuur een WhatsApp

Strooitips

Sneeuw ruimen voor het strooien

Als er 20 centimeter sneeuw ligt en u gooit er strooizout overheen dan werkt het niet of slecht. De beste manier om strooizout te strooien is het zout te strooien voor dat het sneeuwt. Als er al een pak sneeuw ligt moet u het met een sneeuwschep weg halen en daarna het zout eroverheen strooien.

Preventief zout strooien

Preventief strooien: wanneer de weersverwachtingen slecht worden, kan men preventief strooien om de eerste gladheid tegen te gaan. Als de temperatuur niet al te laag wordt en de neerslag beperkt blijft, is preventief strooien veelal genoeg. Door de gevoelige oppervlaktes preventief te bestrooien, krijgen sneeuw en ijzel minder kans om zich te hechten aan de ondergrond.

Curatief zout strooien

Curatief strooien: strooien vanaf het ogenblik dat het sneeuwen of ijzelen is begonnen, met als doel om de ondergrond begaanbaar te houden of zo snel mogelijk opnieuw begaanbaar te maken.

Repressief zout strooien

Repressief strooien: strooien nadat het reeds glad is geworden. Voor toekomstige neerslag werkt dit tevens preventief.

Gelijkmatige verdeling

Zorg ervoor dat het zout gelijkmatig over het, sneeuwvrij te maken pad wordt gestrooid. Met de hand is dit erg lastig, daarom is het aan te raden om dit te doen met een zoutstrooier, dat kan zowel een handstrooier of strooiwagen zijn.

Bewaar het zout droog

Zout heeft als eigenschap om vocht aan te trekken, daarom is het belangrijk om het op een droge plek te bewaren. Wanneer het strooizout toch vochtig wordt kan het zijn dat het gaat klonteren en is het lastig te verwerken. Om het zout goed droog te bewaren, kan het worden opgeslagen in een garage, schuur of loods. Heeft u geen droge opslagplek, dan is een gele zoutkist een perfect alternatief. Het zout kan los in de zoutkist worden bewaard, waardoor het altijd bij de hand is en direct te gebruiken>/p>.