03 808 53 80 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
  • Icon verzendingGratis verzending
    Bij een order v.a. €30,-
  • Icon morgen in huisSnelle levering 24u
    Als je voor 15:00 bestelt
  • Icon bel onsBel 03 808 53 80 
    Stuur een WhatsApp

Onthardingszout

Foto-tabel  Lijst 

Door jarenlange ervaring in de zout industrie heeft ZoutGigant een kwalitatief hoogwaardig aanbod onthardingszout geselecteerd. De kwaliteit van het onthardingszout bepaalt in grote maten hoe efficiënt de wateronthardinginstallatie werkt.

Filteren

Onthardingszout wordt voor diverse toepassingen gebruikt. Denk hierbij aan grote industriële installaties, maar ook een kleinere thuisinstallaties. De toepassing van onthardingszout bepaalt de gewenste zuiverheid en het gewenste formaat zout. Het is van groot belang om kwalitatief hoogwaardig onthardingszout te bestellen. De kwaliteit van het onthardingszout bepaalt namelijk in grote mate hoe efficiënt de wateronthardingsinstallatie werkt.

Wat is onthardingszout?

Zoals de naam het al verklapt, wordt onthardingszout gebruikt om water te ontharden. Onthardingszout bestaat voor 99,5 procent uit zout (Natriumchloride). De gewenste zuiverheid, vorm en structuur van het zout is afhankelijk per toepassing. De ZoutGigant verkoopt onthardingszout voor alle mogelijke toepassingen.

Waarom water ontharden?

In België komt er water van uitstekende kwaliteit uit de kraan. Toch wordt er in grote delen van ons land gebruik gemaakt van waterontharders. Waarom? Waterontharding zorgt niet alleen voor een zachtere smaak, maar heeft bovendien een positief effect op de levensduur van je apparaten. Hard water bevat namelijk veel kalk en deze kalk kan op termijn je apparatuur beschadigen.
Het onthardingszout van de ZoutGigant voldoet aan de hoogste eisen voor professioneel gebruik. En wil je ons onthardingszout thuis gebruiken? Geen probleem! Wij verkopen ook kleinere hoeveelheden onthardingszout voor de particulier en kleinverbruiker.

Waar wordt onthardingszout voor gebruikt?

Ondanks de hoge kwaliteit van ons water, bevat het water uit onze kranen grote hoeveelheden Magnesium en Calcium. Deze bestanddelen verkorten de levensduur van je huishoudelijke apparaten. Het gebruik van ontkalkt water zorgt ervoor dat je apparaten langer mee gaan.
Daar komt nog bij dat ontkalkt water voor een betere oplossing van wasmiddel zorgt. Dit kan een flinke besparing opleveren, zeker op de lange termijn. En heb je last van kalkstrepen op je servies, badkamer of keuken? Dan is dit ook verleden tijd als je onthardingszout gaat gebruiken.

Hoe werkt onthardingszout?

In een waterontharder zit een zogeheten ionenwisselaar. In een ionenwisselaar worden calcium- en magnesiumionen opgevangen. Dit gebeurt door middel van harsbolletjes. Deze harsbolletjes laten natriumionen los en houden tegelijkertijd de calcium- en magnesiumionen vast. Hierdoor wordt het water onthard. Na het ontharden is het water vrij van calcium, magnesium en hierdoor zeer zacht.

Soorten onthardingszout

Wanneer je zoekt naar zout om water te ontharden heb je de keuze uit kristallen of tabletten. Maar wat is het meest geschikt voor jouw ontharder?

Zouttabletten

Tabletten zijn erg populair. De zouttabletten lossen minder snel op dan kristallen. Hoe snel het zout oplost heeft overigens geen invloed op het verbruik. De waterontharder verwerkt het water pas als het een bepaald verzadigingspunt heeft bereikt. De tabletten worden zowel geproduceerd door Salina als door Broxo.

Zoutkristallen 6 - 15

Onthardingszout uit kristalllen heeft een grove structuur. Door de grove structuur heeft water meer raarkvlakken en daardoor lossen de kristallen sneller op dan tabletten. De prijs van kristallen zijn vaak iets gunstiger dan voor tabletten. Zowel het merk Salina als Broxo biedt onthardingszout aan als kristallen.

Onthardingszout kopen bij ZoutGigant

Onthardingszout nodig voor je professionele of particuliere installatie? Plaats direct een bestelling in onze online shop. Wij zorgen ervoor dat je jouw bestelling zo snel mogelijk in huis hebt.
Heb je een vraag over een van de producten in ons assortiment? Neem gerust contact met ons op. Wij beantwoorden je vragen graag. Ook kunnen we je helpen het juiste onthardingszout te bestellen in onze online shop.