03 808 53 80 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
  • Icon verzendingGratis verzending
    Bij een order v.a. €30,-
  • Icon morgen in huisSnelle levering 24u
    Als je voor 15:00 bestelt
  • Icon bel onsBel 03 808 53 80 
    Stuur een WhatsApp

Wegenzout

Foto-tabel  Lijst 

Wanneer u voor 16:00 bestelt heeft u uw wegenzout binnen 2 werkdagen in huis. Leveringen in België zijn geheel kosteloos bij bestellingen vanaf 30 euro. Wij adviseren uw wegenzout tijdig in te kopen in verband met de verkrijgbaarheid. De afgelopen jaren hebben we enkele keren te maken gekregen met heftige winters waardoor een tekort aan wegenzout is ontstaan. Momenteel hebben wij een grote voorraad en kunnen wij elke door de weekse dag van de week leveren. Wij leveren wegenzout aan zowel particulieren als aan MKB. Keuzehulp?

Wegenzout kopen

Door een fijnmazig transportnetwerk met 7 strategische distributiepunten in België kan er snel worden geschakeld en geleverd. Bestellingen die op werkdagen voor 16:00 zijn binnen gekomen kunnen binnen 2 werkdagen geleverd worden. Naast B2B leveringen is het ook mogelijk om kleinere hoeveelheden te leveren. Bij particulieren leveren wij al vanaf 1 zak. Onze chauffeurs hebben pompwagens en kunnen de pallets neerzetten waar u maar wilt. Let op dat er geen drempels of hellingen zijn.

Wegenzout als duurzaam product

Ons wegenzout is niet alleen duurzaam, maar ook van zeer hoge kwaliteit. Dankzij de fijne korrel zorgt ons wegenzout voor een efficiënt strooipatroon, waardoor u het meeste uit ons zout kunt halen. Ons wegenzout heeft een goede hechting aan het wegdek, wat betekent dat u minder zout nodig heeft om dezelfde oppervlakte te bedekken, dan wanneer zout van een mindere kwaliteit gebruikt zou worden. Met ons zout strooit u dus kostenefficiënt en tevens milieubewust.

Hoe wordt wegenzout gewonnen?

Wegenzout kan zowel zeezout, steenzout als vacuümzout zijn. In België is zeezout als wegenzout niet gebruikelijk. Zogenaamd 'vacuümzout' wordt gecreëerd door zoutlagen die onder het aardoppervlak liggen. Deze worden in vloeibare vorm omhoog gepompt en in verschillende bassins verwerkt zodat er een mooie korrel als eindproduct overblijft. Vacuümzout wordt gezien als behoorlijk zuiver zout. Tot slot bestaat er steenzout. Dit zout wordt uit de zoutmijnen gewonnen. Dit gebeurt vooral in Oostenrijk en Duitsland. Dit zout is ongezuiverd en om die reden bevat steenzout meer verontreinigingen dan vacuümzout. Ook is de korrel van steenzout grover en onregelmatiger. In België wordt voornamelijk vacuümzout gebruikt om de wegen mee te bestrooien.

Hoe werkt wegenzout?

De werking van wegenzout is niet ingewikkeld, maar toch krachtig! Zoals u misschien al wist: zout trekt vocht aan. Door de zoutkorrels op de weg te strooien tijdens het vriezen, wordt het vriespunt van het bevroren water (sneeuw, ijs) omlaag gebracht. Op die manier zal de weg dus minder of zelfs helemaal geen vrieslaag meer hebben, en zullen er minder ongelukken gebeuren. Is het extreem koud? Dan wordt het lastig voor zout om het gehele dek vrij te maken. Er is namelijk een limiet aan het aantal graden dat kan worden verlaagd door het zout. Gelukkig is dit in België maar heel zelden het geval: ons wegenzout helpt ontelbaar veel mensen ieder jaar opnieuw de gladde straten weer over te steken.

Waar kan wegenzout voor gebruikt worden?

Wegenzout kan worden gebruikt voor meer dan alleen het bestrooien van de weg tijdens de koude wintermaanden. Wist u bijvoorbeeld dat onkruid niet tegen zout kan? Wilt u dus uw tuin onkruidvrij maken, maar heeft u geen zin om uren op uw knieën te zitten zwoegen, geef dan ons wegenzout eens de kans om u te laten verrassen. Het onkruid in uw tuin zal vanzelf afsterven op het moment dat het zout opneemt. Strooi loyaal zodat de oppervlakte - bijvoorbeeld tegels - goed bedenkt is. Dit proces moet om de paar weken worden herhaald, om de tuin en tegels onkruidvrij te houden.

Wat is het verschil tussen wegenzout en voedingszout?

Vraagt u zich af of wegenzout en voedingszout hetzelfde is? In principe zijn beide 'natriumchloride' (NaC1), hetgeen de scheikundige naam voor zout is. Maar toch is wegenzout niet hetzelfde zout als u op uw gebakken eitje strooit. Het is namelijk niet zuiver genoeg. Wilt u meer weten over wegenzout, welk soort het beste past bij waar u naar zoekt en waarom wegenzout bij ons zo voordelig is? Schroom dan niet contact met ons op te nemen. Wij helpen u geheel vrijblijvend met het vinden van de perfecte dosis en soort wegenzout voor uw situatie.