03 808 53 80 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
  • Icon verzendingGratis verzending
    Bij een order v.a. €30,-
  • Icon morgen in huisSnelle levering 24u
    Als je voor 15:00 bestelt
  • Icon bel onsBel 03 808 53 80 
    Stuur een WhatsApp

Zwembadzout

Foto-tabel  Lijst 

Bestel online uw zwembadzout tegen oxidatie en voor desinfectie van zwembadwater. Het zwembadzout dient gebruikt te worden in combinatie met een elektrolyse systeem. Vandaag voor 16:00 besteld, binnen twee werkdagen geleverd.

Wat is zwembadzout?

Zwembadzout is zout dat wordt gebruikt als desinfectiemiddel voor het schoonmaken en schoon houden van zwembaden. Het fungeert als alternatief voor chloortabletten of vloeibare chloor bij het onderhoud van uw zwembad. Het zout is namelijk effectief in het bestrijden van bacterie- en algengroei. Zwembadzout is middels twee manieren geschikt voor het onderhoud van het water. Enerzijds bestaat er zout dat het water reinigt via membraanelektrolyse. Anderzijds wordt het zwembad gereinigd met zout voor elektrochlorinatie. Vaak wordt gekozen voor zout dat geschikt is voor elektrochlorinatie. Elektrochlorinatie wordt ook wel elektrolyse genoemd. Dit verschilt echter van de membraanelektrolyse, onder andere doordat er een verschillend soort zout wordt gebruikt.

Hoe wordt het zout voor uw zwembad omgezet naar chloor?

Bij het gebruik van een chloorelektrolysesysteem, ook wel elektrochlorinatie genoemd, wordt middels een elektrolysecel het zoute water omgezet in water met natuurlijk chloor. Dit gebeurt in een continuproces. Dat wil zeggen dat er een ononderbroken stroom water vanuit het zwembad door de filter en vervolgens de elektrolysecel gaat, waarna dit onmiddellijk weer wordt teruggepompt naar het zwembad. De elektrolyse zet het zout (NaCl) door middel van een lage spanning om naar chloor en loog. Deze reactie is circulair. Dat wil zeggen dat het chloor weer kan worden omgezet in zout. Hierdoor dient er slechts eenmalig zout aan het zwembad toegevoegd te worden.

Wat zijn de voordelen van zwembadzout?

Zwembadzout zorgt niet alleen voor de reiniging van het zwembadwater, maar ook voor zacht en aangenaam water. Daarnaast wordt er door het gebruik van zout en het ontstaan van natuurlijk chloor geen sterke chloorlucht geproduceerd en is er nauwelijks tot geen sprake van geïrriteerde ogen of een geïrriteerde huid. Omdat het zout maar eenmaal per lange tijd dient toegevoegd te worden, vallen de gemiddelde onderhoudskosten lager uit dan bij het gebruik van chloortabletten of vloeibare chloor. Daarnaast is ook de benodigde tijd voor het onderhoud significant lager dan bij het gebruik van chloor.

De desinfectie methode van chloor naar zout aanpassen, kan dat?

Met een aantal kleine aanpassingen kunt u de desinfectie methode van uw zwembad gemakkelijk aanpassen naar desinfectie middels zout. Daarbij is het belangrijk dat u eventuele ijzeren onderdelen vervangt. Dit moet gedaan worden om corrosie door het zoute water te voorkomen. Daarnaast dienen de middelen voor elektrochlorinatie of membraanelektrolyse te worden aangeschaft. Wanneer dit allemaal aangepast is, kunt u stoppen met het toevoegen van chloor en in plaats daarvan de juiste hoeveelheid zout toevoegen. Deze hoeveelheid is afhankelijk van de grootte van het zwembad en de elektrolyse-installatie. Het zoutgehalte bevindt zich meestal tussen de 5 en 6 gram per liter voor de gebruikelijke elektrolyse-installaties. Uitgebreide installaties werken al met ongeveer 3 gram zout per liter.

Zwembadzout online kopen bij ZoutGigant

Belangrijk bij het kiezen van het juiste zout is dat u kiest voor zout dat bij uw reinigingssysteem past. Daarnaast moet het zout ook voldoen aan de nieuwe biociderichtlijnen. Dit is van belang om uw reinigingssysteem, overige zwembadonderdelen en de veiligheid van het zwembad te behouden. ZoutGigant biedt gecertificeerd zwembadzout van Poolsel voor desinfectie middels elektrochlorinatie (elektrolyse) en is dus geschikt wanneer u een elektrolysecel gebruikt of wilt gaan gebruiken voor het onderhoud van uw zwembad. Met dit zout heeft u een schoon zwembad zonder nare chloorlucht, met zacht en aangenaam water dat ervoor zorgt dat geïrriteerde ogen verleden tijd zijn.