Over ons

Bij het woord “zout” denken we al snel aan het onmisbare ingrediënt dat we nodig hebben bij het koken. Of de zoutkorreltjes waarmee we ons gebakken eitje op smaak brengen. Buiten de keuken wordt zout echter ook voor andere doeleinden ingezet. Denk alleen al aan het strooizout dat we nodig hebben in de winter om de wegen vrij te houden van sneeuw en ijs.

Binnen Nederland bestaan verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in zout. Een van die bedrijven is de Zout Gigant. Een relatief jong bedrijf, maar reeds jaren een erkend leverancier van meerdere soorten zout.

Zout Gigant, een stukje geschiedenis

De Zout Gigant opende haar deuren in 2009. In dat jaar was er een serieus tekort aan strooizout en ons bedrijf dook in dat gat. Niet alleen door alsnog snel strooizout te leveren, maar ook door dat te doen tegen een goede prijs.

Spoedig veroverde de Zout Gigant daarna een plekje op de zoutmarkt. Dit heeft er ondertussen niet alleen in geresulteerd dat we één van de marktleiders zijn qua strooizout, maar ook dat we ons ook al snel zijn gaan toeleggen op andere soorten zout. Gestaag op weg om de grootste zout-leverancier van Nederland te worden. Met een oog op België, want het is ons grote streven om ook onze zuiderburen spoedig en vakkundig te voorzien van alle soorten zout.

Divers in zout

  • Strooizout staat in ons vaandel. Ondanks de naam zijn we, naast wegenzout en dooikorrels, echter ook andere soorten zout gaan leveren.
  • Voedingszout. Eerder al noemden we het belang van zout om eten te bereiden en op smaak te brengen. We leveren kwalitatief hoogstaand voedingszout in grootverpakking. Van één enkele zak van 25 kilo tot hele pallets.
  • Zwembadzout. In toenemende mate wordt zout ingezet om zwembaden schoon te maken en schoon te houden. Een veiliger, gezonder en goedkoper desinfectiemiddel dan chloor, dat nog altijd teveel wordt gebruikt.
  • Onthardingszout. Tenslotte kunnen we ook onthardingszout leveren. Zout dat, zoals de naam al zegt, zorgt voor het ontharden van water. Een proces dat niet alleen een zachtere smaak van het water oplevert, maar er ook voor zorgt dat jouw apparatuur langer meegaat.

Service staat bij ons voorop

Samen met meerdere soorten zout bieden we onze klanten de beste service. Dat geldt zowel voor bedrijven als voor particulieren. Niet alleen bieden we de beste kwaliteit zout, ook bieden we een snelle levering. Bestel je voor 15:00dan is het mogelijk om de volgende werkdag al te leveren. Dat is niet alleen snel, maar ook nog eens gratis door het hele land.

Op onze website vind je alle informatie omtrent verschillende soorten zout. De verschillende doeleinden, de kwaliteit, hoeveelheden en prijzen. Mocht je toch nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier op deze website. Of bel ons via het telefoonnummer 038085380.

Onze klantenservice is tijdens kantoortijden altijd bereikbaar om al jouw vragen te beantwoorden.

Direct contact

Onze klantenservice is op werkdagen bereikbaar van 9:00 tot 17:00