Zoutstrooier

Onze zoutstrooiers zorgen ervoor dat het strooien van zout of dooikorrels zeer snel, gemakkelijk en veilig gaat. De zoutstrooiers zijn van zeer hoge kwaliteit, worden niet aangetast door het strooizout of dooikorrels en gaan hierdoor voor meerdere jaren mee.

8 Product(en)
per pagina
Regenhoes voor zoutstrooiers
€ 34,00
Strooier 2040Pi+ 30L
-12%
Special Price € 219,00 Regular Price € 249,00
Stooier EarthWay 30L 2050su
-8%
Special Price € 229,00 Regular Price € 249,00
Zoutstrooier 2130 EarthWay
€ 399,00
Rotho strooi- emmer
-25%
Special Price € 14,95 Regular Price € 19,99
Strooier 2050P 30 liter
-11%
Special Price € 249,00 Regular Price € 279,00
Handstrooier 3400 EarthWay
-29%
Special Price € 25,00 Regular Price € 34,99
Strooier 2150 professioneel 30L
-26%
Special Price € 379,00 Regular Price € 509,00
Sorteer op
Hulp nodig bij jouw keuze? Bel van 9:00 tot 17:00 met 038085380 of stuur een Whatsapp.

Het gemak van een zoutstrooier

Bespaar kostbare tijd tijdens het zoutstrooien en bestel je zoutstrooier voor deze winter. Zoutstrooiers zijn erg handig voor het verspreiden van strooizout en dooikorrels en is dus een echte must have! Je bent altijd verzekerd dat alles gelijkmatig wordt verdeeld en dat heb je niet als je met de hand moet strooien. Met onze professionele zoutstrooiers kun je zelf de straal en hoeveelheid bepalen. Daarnaast zorgen de zoutstrooiers ook voor minder problemen, want je loopt geen risico dat zout bijvoorbeeld in je mond, ogen of andere gevaarlijke plekken terecht komt.

Strooiwagen kopen

Een strooiwagen kopen is een goede investering. Het is gemakkelijk in gebruik en het kent diverse toepassingen, waardoor je er veel profijt van hebt. Om volop te genieten van je aankoop is het belangrijk het juiste model te kiezen. Ga je bijvoorbeeld voor een duwstrooier of een getrokken strooiwagen? Als je een grote tuin hebt, is de tweede optie in de regel de beste keus.

Overweeg of je een vallende of roterende strooiwagen wilt kopen. Een wagen met een vallend systeem zorgt voor nauwkeurigere spreiding – wel zo veilig als je zout strooit – maar heeft een smallere strooibreedte dan een roterende strooiwagen. Hierdoor is strooien meer werk, vooral op een grote oprit.

Wat de capaciteit van de vulbak moet zijn, is afhankelijk van het formaat van je tuin. Je wilt immers niet tig keer heen en weer moeten lopen om je strooiwagen te vullen. Als je je strooiwagen voor meerdere toepassingen wilt gebruiken, kies je het beste voor een model met een instelbare dosering. Zo bepaal je zelf hoeveel strooisel eruit komt.

Waarom een zoutstrooier gebruiken?

Een zoutstrooier gebruik je om zout gelijkmatig te strooien. Zo houd je je oprit ijsvrij in de winter. Het beste strooi je preventief. Op deze manier heb je het minste zout nodig. Word je toch verrast met winters weer voordat je hebt gestrooid? Maak dan eerst je oprit zoveel mogelijk sneeuwvrij alvorens je met zout aan de slag gaat. Door gebruik te maken van het juiste strooizout (grote korrels gemixt met kleinere korrels) en een strooiwagen, blijft je oprit het langst ijsvrij. Je bespaart tijd en je voorraad zout gaat langer mee.

Het verschil tussen een handstrooier en een strooiwagen

Onder de zoutstrooiers vallen de handstrooier en de strooiwagen. Een strooiwagen neemt over het algemeen meer ruimte in in de schuur of garage en het is duurder. Om deze redenen kiezen velen voor een handstrooier. Als je een kleine oprit hebt en enkel zout wilt strooien, is de handstrooier een goede keuze. Dit is wel zwaarder, want je moet het tillen tijdens je werkzaamheden. Een wagentje werkt dan ook gemakkelijker. Als je van plan bent veel gebruik te maken van je nieuwe aankoop, is een strooier op wielen aan te raden.

De voordelen van een zoutstrooier

Overweeg je de aanschaf van een zoutstrooier? Je zult er zeker veel voordeel van hebben. Ten eerste houd je je handschoenen schoon tijdens het strooien. Ten tweede wordt het zout gelijkmatiger gespreid. Hierdoor is de kans een stuk kleiner dat je een stukje oprit mist en je een gladde plek overhoudt. Is het mogelijk het product handmatig in te stellen? Maak daar gebruik van! Zo strooi je nooit teveel en bespaar je zodoende op zout. Het gebruiken van een zoutstrooier is een veel snellere manier om je oprit ijsvrij te krijgen, waardoor de kans kleiner is dat je te laat op werk komt. Goed strooien betekent bovendien dat je minder vaak hoeft te strooien. Dat scheelt je een hoop werk!

Strooiwagens ook geschikt als kustmeststrooier

Zoals gezegd, is de strooiwagen goed voor meer dan enkel het strooien van zout. Gebruik het product in je tuin om kalk, zaden, zand of (kunst)mest te strooien. Het is niet voor niets dat strooiwagens eerder vooral populair waren bij hoveniers. Als je een moestuin hebt, wordt het een stuk gemakkelijker om voor die tuin te zorgen wanneer je een strooiwagen hebt. Kies in dit geval wel het beste voor een goede strooiwagen met voldoende capaciteit en een instelbare dosering.