Wat zijn de voordelen van onthardingszout?

Onthardingszout, ook wel bekend als waterverzachterzout, is een belangrijk middel voor het behandelen van hard water. Het verwijdert mineraalafzettingen en biedt diverse voordelen. Het verbetert de efficiëntie en levensduur van huishoudelijke apparaten, zorgt voor zachtere kleding na het wassen en heeft gunstige effecten op de huid en het haar. Onthardingszout vereenvoudigt dagelijkse taken en draagt bij aan algeheel welzijn. Het is een essentiële factor voor een verbeterde watervoorziening. We hebben alle voordelen voor je opgesomd!

voordelen onthardingszoutvoordelen onthardingszout

Voordelen onthardingszout

Minder stroomverbruik

Leidingen raken sneller verstopt wanneer je geen gebruik maakt van een waterontharder. Wanneer er minder water door de leidingen stroomt, wordt er minder warmte afgegeven door de verwarmingselementen. Vervolgens wordt er hard gewerkt om toch voldoende warm water af te geven. Dit kost veel stroom. Dit kan je simpel voorkomen door gebruik te maken van waterontharders. Hiermee verbruik je namelijk tot wel 20% minder stroom.

Apparaten gaan langer mee

Merk je dat jouw huishoudelijke apparaten snel kapotgaan of minder goed functioneren? 

Kalkafzetting zorgt ervoor dat apparaten minder goed functioneren. Denk hierbij aan je koffiemachine, vaatwasser en wasmachine. Daarnaast gebruiken apparaten door kalkafzetting meer stroom en gaan ze sneller kapot. Wanneer je gebruik maakt van een waterontharder, gaan apparaten tot wel 30% langer mee!

Minder verbruik van zeep

Zeep werkt optimaal wanneer je gebruik maakt van een waterontharder. Hierdoor heb je bijvoorbeeld minder wasmiddel en glansmiddel nodig. Door gebruik te maken van onthardingszout kan je tot wel 50% kosten aan zeep besparen!

Gezonde huid en gezond haar

Kalk maakt je haar dof en droog. Daarnaast kan het zorgen voor een geïrriteerde huid en droge, rode ogen. Heb je veel last van eczeem? Ook eczeem wordt verergerd door Calcium en Magnesium in het water. Magnesium en Calcium verhogen namelijk de pH-waarde van je huid, waardoor het bestaande klachten erger maakt. Zacht water draagt dus bij aan een stralende huid, gezond haar en het vermindert huidklachten.

voordelen onthardingszoutvoordelen onthardingszout

Nadelen van waterontharders

Er is maar één nadeel aan een onthardingsinstallatie. De aanschaf van een installatie is wat prijzig. Door de vele voordelen is het de investering echter meer dan waard! Wanneer je gebruik maakt van een waterontharder bespaar je op verschillende vlakken kosten. Dit is ideaal, gezien de prijzen van stroom en bijvoorbeeld zeep enorm hoog zijn. In een mum van tijd heb je de installatie dus weer helemaal terugverdiend!

Hoe vaak moet onthardingszout bijgevuld worden?

Afhankelijk van het type installatie, moet je regeneratiezout eens in de vier tot zes weken bijvullen. Wanneer je dit niet doet, functioneert de installatie niet meer optimaal en wordt het water een stuk harder. Hoeveel zout je moet bijvullen is afhankelijk van je waterverbruik en hoe hard jouw leidingwater is. Laat je de onthardingsinstallatie installeren? De installateur kan je meer vertellen over de benodigde hoeveelheid zout. Ook de handleiding van jouw installatie vertelt je hier meer over.

Onthardingszout huismerk
Op voorraad

Vanaf € 329,00

Heb je vragen over onthardingszout? Wij helpen je!

Heb jij na het lezen van onze blogs nog vragen over onthardingszout? Geen probleem! Wij helpen je graag verder. Je kunt ons bereiken tussen 09:00 uur en 17:00 uur op 038085380.