03 808 53 80 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
  • Icon verzendingGratis verzending
    Bij een order v.a. €30,-
  • Icon morgen in huisSnelle levering 24u
    Als je voor 15:00 bestelt
  • Icon bel onsBel 03 808 53 80 
    Stuur een WhatsApp

Veevoederzout

Foto-tabel  Lijst 

Veevoederzout is essentieel als aanvulling op dierenvoer. Veevoederzout houdt de mineralenbalans van uw vee op peil. De beste kwaliteit veevoederzout voor een goede eerlijke prijs.

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Wat is veevoerderzout?

Veevoederzout wordt ook wel landbouwzout of mengzout genoemd en wordt gebruikt voor een aantal verschillende toepassingen. Zo wordt het toegevoegd aan het voer van vee, maar het is ook een goedkoop bewaarmiddel en het kan onkruid tegengaan. De vele toepassingen van het zout maken het een belangrijk en populair product.

Waar wordt veevoederzout voor gebruikt?

Waar wordt veevoederzout precies allemaal voor gebruikt? Zoals de naam al aangeeft is het zout zeer geschikt om toe te voegen aan veevoer. Het wordt door premixbedrijven toegevoegd aan het voer om ervoor te zorgen dat de dieren de juiste hoeveelheid zout binnenkrijgen. Veevoederzout is daarom een van de grondstoffen voor voedermixen, maar wordt ook gebruikt bij de vervaardiging van gebruiksklare voedingssupplementen voor vee. Maar voederzout wordt niet voor niks ook wel landbouwzout genoemd. Het zout kan ook voor argrarische toepassingen worden ingezet. Verarming komt regelmatig voor bij landbouwgrond. Het toevoegen van zout aan de grond kan dan noodzakelijk zijn. Zo krijgt de grond haar noodzakelijke zoutconcentratie terug. Dit is bevorderlijk voor de groei en gezondheid van de gewassen. Daarnaast wordt veevoederzout ook ingezet als goedkoop bewaardmiddel bij het inkuilen van onder andere gras en maïs en is het handig in de strijd tegen onkruid.

Het belang van zout voor uw vee

De juiste hoeveelheid zout is erg belangrijk voor uw vee. Als het vee niet genoeg zout binnenkrijgt kan dit erg vervelende gevolgen hebben. Een gebrek aan zout heeft onder andere een ruwe vacht, afnemende productie, spierkrampen en een verminderde eetlust tot gevolg. Dit wilt u natuurlijk graag voorkomen. Daarom is veevoederzout zo belangrijk. Het kan vervelende, negatieve effecten op de gezondheid van uw vee voorkomen. Daarnaast zorgt het zout ervoor dat de voeding beter smaakt, waardoor het de eetlust van uw vee flink kan verhogen. Dit heeft ook weer positieve gevolgen voor de gezondheid en het productievermogen van uw vee.

Inkuilen met veevoederzout

Behalve als toevoeging aan de veevoeding, kan veevoederzout ook uitstekend gebruikt worden om voeders mee in te kuilen. Inkuilen is het aanleggen van een wintervoorraad aan maïs of gras, om zo ook in de winter voldoende voeding te hebben voor het vee. Deze voorraad moet luchtdicht worden afgedekt met plastic om het zo lang mogelijk te kunnen bewaren. Landbouwzout wordt vaak over het voer gegooid voordat het wordt afgedekt met plastic. Het zout zorgt ervoor dat het voer langer bewaard kan worden. Zout is ook relatief goedkoop, waardoor het een populair bewaardmiddel is.

Waar moet u op letten bij het kopen van veevoederzout?

Er zijn dus genoeg toepassingen waarbij veevoederzout ingezet kan worden. Maar waar moet u op letten bij het inkopen van veevoederzout? U wilt uw vee of gewassen natuurlijk zo gezond mogelijk houden. Daarom is het van groot belang om naar de kwaliteit van het zout te kijken, voordat u deze inkoopt. Een GMP+ certificering wijst op een hoge kwaliteit. Ook speelt de puurheid van het zout een rol. Een zeer hoog natriumchloride gehalte is het beste als u veevoederzout zoekt. Wij verkopen alleen het beste zuivere vacuüm zout voor uw vee en gewassen. Zo weet u zeker dat u het beste veevoederzout in huis haalt.